Hållbarhet hos Jontronic


På Jontronic är hållbarhet inte bara ett ord – det är en grundläggande princip som genomsyrar hela vår verksamhet. Vi arbetar aktivt för att minimera vår miljöpåverkan, säkerställa långsiktig ekonomisk hållbarhet och ta vårt ansvar för att skapa en positiv inverkan på vårt samhälle. Därför har du som kund alltid möjlighet att välja hållbarare alternativ när du samarbetar med oss. Låt oss tillsammans skapa en grönare framtid!

Tre huvudsakliga mål

Vår verksamhet och vårt hållbarhetsarbete utgår från tre huvudsakliga mål:

  1. Värna om mänskliga rättigheter
  2. Motverka korruption
  3. Verka för en hållbar värdekedja

För oss är det en självklarhet att exempelvis erbjuda transporter med mindre miljöverkan, erbjuda så närproducerade komponenter som möjligt och samarbeta med leverantörer och producenter med etiska arbetsförhållanden och rättvisa löner för alla anställda.

Vi hjälper dig alltid att hitta den bästa lösningen som passar både dina behov och vår gemensamma strävan mot en hållbar framtid.

Miljömässig hållbarhet

Vi arbetar för att minimera vår miljöpåverkan genom att optimera vår resursanvändning och minimera vårt avfall, samt strävar efter att använda återvinningsbart giftfritt material. Dessutom tar vi ett etiskt ansvar att använda producenter med bra arbetsförhållanden för personalen.

Utsläpp och föroreningar

Vi arbetar aktivt för att minska vårt koldioxidutsläpp och andra luftföroreningar genom att förbättra produktionsprocesser och investera i ren teknologi. Vi minimerar vår vattenförbrukning och ser exempelvis till att vårt avloppsvatten behandlas på ett miljövänligt sätt innan det släpps ut i naturen.

Social hållbarhet

Vi säkerställer att alla våra anställda har en säker och hälsosam arbetsmiljö och följer självklart alla arbetsmiljölagar. Här behandlas alla rättvist och med respekt, och ingen form av diskriminering eller trakasserier tolereras. Dessutom investerar vi gärna i våra anställdas utbildning och professionella utveckling.

Samhällsengagemang

Vi stödjer de samhällen där vi är verksamma genom att skapa arbetstillfällen, investera i lokala projekt och samarbeta med lokala organisationer. Vi strävar efter att bygga långsiktiga relationer med leverantörer och partners som delar våra hållbarhetsvärderingar

Ekonomisk hållbarhet

Vi strävar efter att skapa långsiktigt ekonomiskt värde genom ansvarsfull tillväxt och hållbar affärsverksamhet. Därför investerar vi även i forskning och utveckling för att skapa innovativa och hållbara produkter som möter våra kunders behov och bidrar till en bättre framtid.

Efterlevnad och förbättring

Vi följer alla tillämpliga miljölagar, arbetsrättsliga regler och andra relevanta bestämmelser för hållbarhet. Där det är möjligt strävar vi alltid efter att överträffa minimikraven i lagstiftningen.

Kontinuerlig förbättring

Vi engagerar oss i att ständigt förbättra våra hållbarhetsinsatser genom att uppmuntra feedback och deltagande från våra anställda. Vi ser hållbarhet som en kontinuerlig resa och strävar alltid efter att bli bättre.

Vill du veta mer?

Har du frågor eller vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig? Kontakta oss så berättar vi mer om våra tjänster och vilka hållbara lösningar vi kan erbjuda ditt företag. Vi ser fram emot att höra från dig och bygga gemensamma mål för en hållbarare framtid!